© Victoriano Moreno

14 jaar cel gevorderd tegen man (62) uit Boechout voor misbruik van 17 slachtoffers

Een 62-jarige man uit Boechout is woensdag voor het Antwerpse hof van beroep verschenen, omdat hij vijftien minderjarige en twee meerderjarige slachtoffers seksueel misbruikt zou hebben. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van zijn straf in eerste aanleg: veertien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De zestiger ontkent alles en vraagt de vrijspraak.

De vermeende feiten strekken zich over een periode van liefst 27 jaar uit. De bal ging in februari 2017 aan het rollen, toen een vrouw aangifte deed van handtastelijkheden. De beklaagde, die bevriend was met haar partner, zou haar plots bij de borsten hebben gegrepen. Ze begon zich nadien vragen te stellen bij het feit dat haar stiefdochter de beklaagde al een tijdje meed. Het meisje vertelde dat de zestiger haar ook betast had.

De vrouw lichtte daarop haar vrienden in, die de beklaagde kenden via de hondenschool. Hij was er graag gezien: de kinderen mochten altijd bij hem komen spelen of logeren. Toen het nieuws van haar klacht de ronde deed, vertelden nog meer kinderen dat hij hen betast had aan de borsten of dat hij met zijn hand in hun onderbroek was geweest. Bij sommige slachtoffers was er ook sprake van penetratie. Hij had hun stilzwijgen afgekocht met snoep, cadeautjes en uitstappen.

De man zou zich niet alleen vergrepen hebben aan kinderen die hij via de hondenschool kende, maar ook aan zijn eigen dochter en de kinderen van zijn kennissen en partners. De Boechoutenaar wordt vervolgd voor het verkrachten van vier kinderen en het aanranden van elf kinderen en twee volwassenen.

De man zit sinds april 2017 in voorhechtenis. Hij heeft de feiten altijd ontkend en spreekt van “fantasie, opstook en gemanipuleer”. “De enige belastende elementen zijn verklaringen die per definitie subjectief zijn. Negen slachtoffers werden bovendien door de eerste klaagster ‘geronseld’. Er is geen enkel objectief bewijs: geen doktersattesten en de uitlezing van zijn laptop en gsm was negatief”, pleitte advocaat Jonathan Bogaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER