Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Politievakbond ACV kondigt staking aan: "Het is genoeg geweest"

De christelijke vakbond bij de politie, ACV Openbare Diensten, dient een stakingsaanzegging in. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan VTM Nieuws. Ze eisen toegevingen van minister Jan Jambon (N-VA) over hun ziektestelsel. "Het is genoeg geweest voor de politiemensen", zegt Joery Dehaes, secretaris van ACV Politie. 

144 reacties

  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Wat een zever. Als je niet ziek bent moet je ook geen dagen kunnen opsparen. En als je ziek bent, ga dan op ziekenkas. Maar iemand vooruit zoveel ziektedagen geven is pervers en helemaal niet nodig. Al zeker niet voor een "zwaar beroep" als politie.
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    iedereen zou zijn ziektedagen moeten opsparen ingeval van langdurig ziekte , want iedereen wordt uitgeperst als citroenen ook in de prive , en neen ziektedagen is geen vervroegd pensioen !!
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    groot gelijk !!!
  • Rik Tytgat

    6 jaar geleden
    De lat moet gelijk gelegd worden, maar dan ook en vooral voor de politici die beslissen over het statuut van anderen, maar voor zichzelf steeds gunsten en uitzonderingen in petto hebben.
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Of ze hun ziektestelsel mogen behouden of niet zal mij worst wezen, wat mij tegen de borst stoot dat ze altijd maar klagen over mensen tekort. Belgie heeft veruit procentueel de meeste Politieagenten per inwoner en ze willen er nog bij, wel ik snap het niet of toch wel.