Vias institute lanceerde twee dagen geleden nog in in Han-sur-Lesse een zelfrijdende shuttle die met andere weggebruikers kan interageren. Het busje reed voor het eerst met passagiers op de openbare weg rond.
Volledig scherm
Vias institute lanceerde twee dagen geleden nog in in Han-sur-Lesse een zelfrijdende shuttle die met andere weggebruikers kan interageren. Het busje reed voor het eerst met passagiers op de openbare weg rond. © Vias Institute

MIVB test gebruik van autonome voertuigen uit in zomer van 2019

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB gaat volgende zomer het gebruik van een zelfrijdend voertuig in de hoofdstad uittesten. Dat schrijft Le Soir.

4 reacties

  • peter colson

    6 jaar geleden
    Autonoom dus weinig controle. Heb al zo'n idee wie daar misbruik van gaat maken en het bvb omtoveren tot een rijdende vuilbak of pisbak. Gratis, maar sommige bendes zullen het wil inpalmen en aan reizigers geld vragen om te mogen meerijden. Toeristen weten dan van toten of blazen en betalen dan tot 5 euro per rit die eigenlijk gratis is.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Eens zien hoe rap deze zullen " geleend" worden. Sommigen, zeker in Brussel zijn de vingers al aan het jeuken.
  • Patrick Van Overmeire

    6 jaar geleden
    Dure investering om maar 7 a 9 personen te vervoeren. Als men ziet hoeveel personen op een gewone bus zitten moeten ze ongeveer 5500 voertuigen aanschaffen om de klanten te kunnen vervoeren.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Weggegooid geld. Zelfrijdende auto's gaan nooit toegelaten worden tot de openbare weg. Het risico is te groot dat de techniek faalt en zwakke weggebruikers het slachtoffer worden. Het volstaat dat één organisatie (bv. de Fietsersbond, een Okra wandelgroep) naar de rechter stapt om ze te laten verbieden.