Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Waarom er 265 miljard euro op Belgische spaarboekjes staat

sparenEind juni stond er een recordbedrag van 265,8 miljard euro geparkeerd op de gereglementeerde spaarrekeningen in ons land. Hoewel ze amper iets opbrengen, blijven de klassieke spaarrekeningen een hele grote aantrekkingskracht uitoefenen.

150 reacties

  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Wil het ook gaan afhalen als ze er problemen mee hebben.
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Ben al altijd bedrogen uitgekomen. Rijke mensen kunnen dit doen, als die iets verliezen voelen ze het niet eens.
  • Abdul hamid Shah

    6 jaar geleden
    @gino ik ben ook begonen met sparen van mijn 25ste en k ben nu 27.offcieel besparen hoeft niet meer ze zien al onze geld en willen belasting erop en dat wil ik niet meer
  • willy goelen

    6 jaar geleden
    omdat de mensen de banken niet meer betrouwen , de politiekers niet meer betrouwen , de dieven van de ECB niet meer betrouwen , de opgeblazen beurskoersen niet meer vertrouwen , velen zijn al een pak geld kwijt met in te schrijven op fondsen en andere ongein die de banken uitgevonden hebben voor aan de mensen hun geld te komen .
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Omdat we gedwongen worden om te sparen. Om het verdampen van onze buffer door de diefstal van de rente te compenseren. Bovendien weten alle Belgen, behalve blijkbaar de politici, dat deze regering een grotere schuld en groot begrotingstekort gaat doorschuiven naar de volgende regering. Nog altijd geen licht aan het einde van de tunnel. En eigenlijk al 25 aan het besparen.