Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © VRT

Parket opent onderzoek naar Schild & Vrienden na onthutsende 'Pano'-reportage, voorzitter Dries Van Langenhove mogelijk verhoord

Het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent opent een onderzoek in de zaak rond Schild & Vrienden. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op Twitter. Aanleiding is de Pano-reportage van gisteren, die aantoonde dat geheime chatgroepen van de conservatieve beweging vol seksisme, antisemitisme en wapens staan. Vermoedelijk worden de betrokkenen in de reportage, onder meer oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden, snel verhoord. Ook gelijkekansencentrum Unia neemt gerechtelijke stappen.

272 reacties

  • Kurt Maes

    6 jaar geleden
    En dan geven ze eerst een paar dagen de tijd om alle bewijsstukken te laten verdwijnen en dan gaan ze eens een huiszoeking doen.
  • mark devos

    6 jaar geleden
    dikke zever ..en ten andere .......
  • Francois Van Mol

    6 jaar geleden
    Complot van de Kromstaat tegen bewuste rationeel denkende en assertieve Vlamingen . Karakter moord op bestelling. In een stijl zoals een roddelblad waardig is. De politiek duld duidelijk geen assertieve weerbare rakkers,met gezonde ratio. We kennen deze vuile modus operandi .Je suis Schild & vriend !!!
  • linda raes

    6 jaar geleden
    Heeft het parket niets beter te doen? Heeft het parket onderzoek gedaan naar de schietpartij op het parkeerterrein in Jabeke?????
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Wat heeft er zich jaren lang afgepeeld in de moskeeën waar imams van vreemde origine met subsidies van de staat sommige mensen zover brachten dat ze aanslagen en moorden pleegden. Waar was toen de politieke verontwaardiging.Maar dat potje werd angstvallig dicht gehouden.