Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nooit eerder zo weinig bestuurders tegen de lamp gelopen tijdens BOB-campagne

In totaal 2,7 procent van de 324.468 gecontroleerde bestuurders reed onder invloed van alcohol en drugs tijdens de voorbije BOB-zomercampagne. Dat is het laagste niveau ooit tijdens een BOB-zomercampagne, ondanks het euforische WK voetbal. "De resultaten zijn bijzonder bemoedigend en geven aanleiding tot optimisme", klinkt het bij de federale politie.

5 reacties

  • Serge Godfroid

    6 jaar geleden
    Veel controles? Ik ben ze nooit tegen gekomen...
  • Wilfried Ankaer

    6 jaar geleden
    Spijtig, want dan gaan ze de limiet weer moeten verlagen om dezelfde opbrengst te verkrijgen en moegen we straks niks meer drinken.
  • David Geldermans

    6 jaar geleden
    Haha ja dat denken ze... maar hoeveel mensen ontwijken controles dankzij apps zoals waze?
  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    Laat ons hopen dat het klopt, en dat het niet is door minder vaak een minder goed te controleren wegens de besparingen... bijvoorbeeld minder controles in de avond en nacht
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Ik heb deze zomer door omstandigheden 8000 kilometer moeten rijden, zowel tijdens de dag als de nacht. Ik heb 1 controle gezien en ben 0 maal gecontroleerd. Ik heb in de 40 jaar dat ik rijd 1,5 miljoen kilometers afgelegd dat ik kon gecontroleerd worden. Niet door automatisch werkende toestellen, door politieagenten dus, ben ik op die tijd 2 maal gecontroleerd. Waar is de tijd van de Rijkswacht met minstens 2 statische controle-uren per acht uren buitendienst. Mag niet van de privacy?