Schild en Vrienden-kernlid is N-VA-kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen in Aalst

 © Pano VRT

Een kernlid van Schild en Vrienden heeft zich voor N-VA kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Aalst, en ronselt stemmen via een fotomontage in Nazi-uniform. Burgemeester van Aalst Christoph Dhaese (N-VA) reageert verbolgen.

jdb
Bron: Eigen Berichtgeving / Belga

“Ik wil me als lijsttrekker hier uitermate van distantiëren”, zegt een verontwaardigde Dhaese in Het Laatste Nieuws. De burgmeester plant eerstdaags een onderzoek naar het Aalsterse kernlid. Al ontkent de jonge N-VA-kandidaat alvast elke betrokkenheid bij de vereniging.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir liet alvast duidelijk verstaan dat leden van Schild & Vrienden geen plaats hebben bij haar partij N-VA. Dat zei ze donderdag in De Ochtend (Radio 1). “Het feit dat sympathisanten van Schild & Vrienden zeggen dat ik niet behoor tot hun volk staat in schril contrast met wat we zeggen en denken over die Vlaamse identiteit, die inclusief is”, zei Demir. “Wat mij betreft horen die jongeren niet thuis bij ons, maar nergens eigenlijk”.

De partij zal een gesprek met de jonge N-VA-kandidaat voeren om “alles na te gaan”, maar de betrokkene zou nu in het buitenland zijn. “Maar als het klopt, dan hoort die man niet op te komen”, aldus Demir.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen