De overheid zal een verbod voor waterverbruik kunnen opleggen voor niet-dringende behoeften.
Volledig scherm
De overheid zal een verbod voor waterverbruik kunnen opleggen voor niet-dringende behoeften. © ANP XTRA

Voorrangsregels op komst voor waterverbruik bij extreme droogte

BinnenlandEr komen voorrangsregels voor wie recht heeft op water in geval van erge droogte. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). 

19 reacties

  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    Zouden ze in de eerste plaats niet eens zorgen voor genoeg capaciteit in droge periodes te voorzien vooraleer lijsten aan te leggen over wie drooggelegd zal worden. Zitten wij hier in een derde wereldland? Begin maar eens met het schrappen van alle mandatarissen in de intercommunales.
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Eens te meer schudt de minister haar verantwoordelijkheid af. Er is infrastructuur nodig om de bevoorrading te verzekeren, maar dan worden weer andere (grond)belangen geschaad. Gisteren stond half de provincie onder water, zorg dat het niet verloren gaat, in plaats van onnozele praat te verkopen.
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Eerste regel voor CD&V, mogen geen zwembad meer vullen.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Ze zeggen dat het water van de zeeën aan het stijgen is waarom geen ontzilting van het zeewater en gebruiken voor de tuinders en besproeien van tuinen enz.
  • jan arnouts

    6 jaar geleden
    die joke heeft nu echt niks te doen betalen wij hiervoor belastingen? om na te gaan welke voorrangsregels er gelden voor watergebruik. jonge jonge jonge toch get a life zou ik zeggen