Marc Coucke.
Volledig scherm
Marc Coucke. © Photo News

Marc Coucke: "Wie minder dan 2.000 euro verdient, moet over maximaal twee jaar 500 euro meer krijgen"

Anderlecht-topman en zakenman Marc Coucke lanceert in Trends een opvallend voorstel: geef iedereen die netto minder dan 2.000 euro verdient, en dat zijn er zo'n vier miljoen in België, een belastingkorting zodat hij 500 euro euro meer kan verdienen. Zijn idee moet "mits besparingen" mogelijk zijn binnen de twee jaar, zegt Coucke. 

378 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Schaf de Senaat af, schaf alle provincies af en schaf de federale regering af. Het zijn allemaal geldverslindende en niets beduidende spullen zonder meerwaarde voor het land. Allemaal afschaffen. Daarna praten we verder.
  • Wendy Warens

    6 jaar geleden
    2.000 Euro is zelfs geen luxe, tel daar de belastingen af, je vaste kosten en wat hou je over? Niet veel. Meer en meer alleenstaanden die door de oneerlijke belastingen steeds benadeeld worden en de hoogste kosten hebben maar wel moeten bijdragen aan al de rest dat profiteert. De volgende regering gaat ons nog meer in ons zak zetten want hun vliegers moeten betaald worden en Europa vraagt om hogere bijdrages.
  • Roger Poot

    6 jaar geleden
    Hij wordt al even zot als Duchatelet.....maar ja, in voetbalkringen verdient men bakken meer natuurlijk.
  • DIDOU DIDOU

    6 jaar geleden
    Goed gezegd Marc vevangen die volledige boel door competente mensen die drie de drie talen van ons landje spreken. en niet drie ministers voor elk departement.
  • irene van impe

    6 jaar geleden
    Ja, Coucke is een werker en businessman : in België : Klein landje, : regio's, provincies, gemeenten enz, al de politieke "vriendjes" moeten "geplaceerd" worden; Hoe doet Nederland and Luxemburg het, Luxemburg met een "confortable" pensioen erbij!