© jodw

Man verkracht meisje na fuif en slaat getuige van de feiten

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag vijf jaar cel geëist tegen een man die een meisje heeft verkracht en een ander meisje dat tussenbeide kwam heeft geslagen. De man kwam niet opdagen en werd ook niet vertegenwoordigd door een advocaat. Zijn slachtoffer verblijft momenteel in een instelling omdat ze de feiten moeilijk kan verwerken.

Het slachtoffer was na een fuif in Sint-Katelijne-Waver met haar fiets in de gracht gevallen. De man leek haar te willen helpen maar wilde haar plots kussen, waarop zij hem wegduwde. De man hield haar hardhandig vast, verplichtte het meisje hem oraal te bevredigen en kroop daarna op haar. Toen twee getuigen langskwamen en wilden ingrijpen, troffen ze de man op het meisje aan met zijn broek open. Toch ontkent hij dat hij het meisje heeft verkracht.

Toen hij zag dat een van de getuigen een foto van zijn bromfiets maakte met haar telefoon, reed hij haar opzettelijk aan om de telefoon af te pakken, wat niet lukte. Later die nacht werd nog een ander meisje met haar fiets in de gracht gereden door een man op een bromfiets, wellicht gaat het om dezelfde man.

De man blijft de feiten ontkennen en kwam donderdag niet opdagen voor zijn proces. Het parket meent daarom dat het gebrek aan schuldinzicht duidelijk aanwezig is en hij niet in aanmerking komt voor probatievoorwaarden. Het vroeg een effectieve celstraf van vijf jaar.

Het meisje dat verkracht werd, verblijft momenteel in een instelling. Haar schadevergoeding moet nog begroot worden. Het meisje dat getuige was, vroeg een schadevergoeding van 16.500 euro omdat ze door de aanrijding nog steeds moeite heeft met stappen.

Vonnis op 4 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER