Schild & Vriend-oprichter Dries Van Langenhove, vandaag in Opwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Schild & Vriend-oprichter Dries Van Langenhove, vandaag in Opwijk. © Photo News

Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove: "Ik ga terugslaan"

“Ik ben geen racist, antisemiet of seksist. Nooit geweest. Wat de VRT ook probeert te bewijzen met zijn knip- en plakwerk van internetafbeeldingen en manipulaties van zogeheten authentieke chatkanalen”, vertelt Dries Van Langenhove, daags na de spraakmakende Pano-reportage over zijn jongerenbeweging Schild & Vrienden. “Ik ga terugslaan en ik beraad me over juridische stappen tegen de reportagemakers.” De UGent heeft inmiddels de tuchtprocedure  tegen hem, met mogelijke uitzetting opgestart. 

362 reacties

  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Dries je hebt onze steun ! KDG hogeschool !
  • Johny Lonneu

    6 jaar geleden
    Koen leenknecht goede naam,vooral knecht leleu ? ken ik niet.
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    Ik walg echt van de meeste reacties hier. Is dit echt mijn eigen volk ? Ik wil dit zelfs niet geloven & anders zeker niet in mijn naam ! Is de mensheid nu echt de weg kwijt ?
  • Marie-José Maelstaf-Pape

    6 jaar geleden
    De privacy waar politici altijd de mond vol van hebben telt blijkbaar enkel voor links. Grappige afbeeldingen waarvan vele al jaren de ronde doen in een besloten groep delen is nu voldoende om uit de maatschappij te worden uitgesloten, maar criminelen en illegalen moeten kans na kans krijgen.
  • Android Roots

    6 jaar geleden
    die is wel knettergek , ' t lukte hitler hem omdat er in die tijd gene online media was die alles screende en de verdedigers van de mensheid ervover informeerden , en er de ervaring nog niet was van waartoe zoiets kon leiden , maar nu smeert hij zich zn eigen levenslang aan ,zal hij wel een paar volgers hebben die zelfde radicale ideen nastreven maar de helft van een bevolking die statistisch altijd links of gematigd is zal hij op zijn kap krijgen