Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Een smartphone asociaal? Nederlandse hoogleraar ontkracht: "Vriendschappen worden net intiemer"

Sociale media worden ten onrechte asociaal bevonden, want ze maken onze vriendenkring groter en vriendschapsbanden intiemer. Dat betoogt hoogleraar Marjolijn Antheunis (40) van Universiteit Tilburg. "Het is een ouderwetse gedachte dat enkel face-to-face contact waardevol is."

7 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Het is wel zo dat tegenwoordig fysiek contact moet wijken voor digitaal contact. Ik ken mensen die geen zin meer volledig kunnen uitspreken zonder afgeleid te zijn door hun smartphone. Wij maken gewoon een afspraak, samen een pot gaan drinken, leuk, maar de smartphone blijft thuis of gaat gewoon volledig uit.
  • stan mestach

    6 jaar geleden
    wat een onzin natuurlijk uit nederland die vonden dat softdrugs onschadelijk waren en nu met grote problemen zitten er staan veel koeien daar en één daarvan is hoogleeraar
  • Louis Bouduin

    6 jaar geleden
    Waarde hoogleraar, een positieve bijdrage. Bedankt. Maar ik zal eerlijk zijn: bij 99 % van de mensen waarvan ik eerst 5 minuten hun profiel lees, heb ik geen zin meer in een gesprek. Zeker geen behoefte meer. Bij de meeste berichten van mijn levenslange vrienden, voel ik trouwens na het lezen steevast te neiging om hun eeuwig te "ontvrienden" met hun vervelende foto's van hun hond of mislukte wafels.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Wordt de vriendenkring groter of de kennissenkring groter? Hoe waardevol is dat groot aantal 'vrienden'? Het is een schijnkring 'vrienden van vrienden' zijn ook mijn vrienden. Geen smartphone? Geen Facebook? Dus de sociale uitsluiting want 'ik ken je niet'-mentaliteit is érg sociaal waardevol blijkbaar...
  • Patrick Jonkers

    6 jaar geleden
    Boerenverstand: Hoe kan je in godsnaam 700 vrienden hebbben ?