Screenshot over de Panoreportage rond Schild & Vrienden.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot over de Panoreportage rond Schild & Vrienden. © VRT-Pano

“Vroeger waren jongeren vaak links, nu verschillen ze nauwelijks van doorsnee Vlaming”

De politieke voorkeur van jongeren verschilt steeds minder van die van de gemiddelde Vlaming. Ze zijn weliswaar minder links dan vroeger, maar dat betekent niet dat een “stille meerderheid” met het gedachtegoed van Schild & Vrienden dweept – zoals de beweging zelf beweert.

47 reacties

  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Toen ik voor het eerst stemde, ging mijn stem ook naar Agalev (huidig Groen!). Ondertussen heb ik decennia miserie gezien met inwijkelingen, alsook het feit dat autochtonen systematisch worden gediscrimineerd en uitgebuit ten voordele van allochtonen. Omdat ik een rechtvaardig mens ben, ben ik nu rechts.
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Een gezegde:wie op zijn twintigste geen begrip heeft voor linkse symphatieen heeft geen hart. Wie op zijn vijftigste nog symphatie voor links heeft ....dan heb je geen verstand.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Een dommerik veranderd nooit van gedacht.
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    Wat mij in die ganse zaak ergert is het feit dat op de sociale media vele mensen hun (rechtse) mening kunnen uiten doch op de Vrt vinden ze blijkbaar niemand die geen linkse praat vertelt ! Vrt , met de V van Vlaams ? De V van verrot !
  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Mustafa Weinbaum: anderszijds kun je je ook afvragen of de wereld niet mooier zou kunnen zijn met wat meer idealisme en wat minder met de stroom mee zwemmen. En inderdaad Christian Malfait, je kunt ook rechts zijn zonder racisme en fascisme aan te hangen. Het zijn die extreme rechtsen die de boel verzieken voor de rest. Net zoals er ook realistische linksen zijn, die de voordelen van socialisme willen zonder de uitwassen die er gewoonlijk bij horen.