Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

Wolvenplan van minister Schauvliege te vaag volgens WWF en Natuurpunt: "Wat als het echt fout gaat?"

Het Wolvenplan dat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) eind augustus voorstelde, is te vaag. Dat stellen natuurverenigingen WWF en Natuurpunt donderdag in een persbericht. "We staan positief tegenover het plan, maar op vlak van preventie, noodactieplannen en loslopende honden is het te vrijblijvend", klinkt het.

36 reacties

  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    als ze het maar niet bedoeld op de geld wolven in de regering,deze hebben al bescherming genoeg,maar ja daar hoort ze dan ook bij dus als ze u vlees komen pakken van u bord moet ge ze aaien,zo kunnen ze rustig van ons gevangen konijntje(ons pre) genieten ,belachelijke politici lijkt wel een kleuterklas en dat noemen ze besturen ,het is een echte klucht regering
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Die dieren passen zich aan hoor. In de VS stapt een beer al eens een hotel binnen. Of maakt gebruik van de jacuzzi in de tuin en drinkt een cocktail op het terras.
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Alsof die "prooidieren" ook geen dieren met evenveel rechten zouden zijn waarde wolvenliefhebbers.Schapen zijn ook dieren en hebben evenveel recht op leven als die wolven die hen dan nog de keel over bijten voor hun plezier ook.
  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    "Waar onze kids spelen" lees ik hier. Wolven zijn met uitsterven bedreigd, kinderen - helaas - niet!
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Zou dat speciaal gedaan zijn voor de grijze wolven in het CD&V clubje waar ze angstvallig over zwijgen.