Premier Charles Michel, de Franse president Emmanuel Macron, premier van Luxemburg Xavier Bettel en de Nederlandse eerste minister Mark Rutte tijdens een gezamenlijke persconferentie in het kasteel van Bourglinster, Luxemburg.
Volledig scherm
Premier Charles Michel, de Franse president Emmanuel Macron, premier van Luxemburg Xavier Bettel en de Nederlandse eerste minister Mark Rutte tijdens een gezamenlijke persconferentie in het kasteel van Bourglinster, Luxemburg. © REUTERS

Michel, Macron, Rutte en Bettel vormen gesloten front over asiel en migratie

Premier Charles Michel, zijn Nederlandse en Luxemburgse collega's Mark Rutte en Xavier Bettel en de Franse president Emmanuel Macron vormen een gesloten front over de aanpak van het asiel- en migratiedossier in de aanloop naar de informele Europese top in het Oostenrijkse Salzburg, op 20 september. Ze bepleiten "progressieve en efficiënte" oplossingen en rekenen ook op de steun van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om de nationalisten en populisten van antwoord te dienen.

61 reacties

  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Een gesloten front om niets te beginnen zeker. Zich in de kijker plaatsen dat is het enige wat ze hier proberen. Zelf een oplossing aanreiken kunnen ze toch niet indien je de toestanden in hun eigen landen bekijkt.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Michel trekt de W. Europese kaart en bereid zich stilaan voor op de Europese verkiezingen. Hij gaat naar Europa. Zijn lichaamstaal verraadt dit. De drie kleintjes scharen zich onder moederkloek Macron en volgen hem blindelings. Zij zouden dat beter niet doen van er scheelt ets aan Schengen en daar moeten zij hun stem laten horen. Eerste objectief de migratie inperken en grenscontrole herstellen.
  • Johan Emmers

    6 jaar geleden
    Het begint serieus op te vallen dat Michel aan het lobbyen is voor een Europees postje. Zijn hoofd zit zo ver in de kont van Macron dat zelfs Merkel daar jaloers op zou worden.
  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    Die vier blazen die doen niets,enkel en alleen in de media komen en dat is het.SUKKELS.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Maw, ze gaan een tegenaanval doen tegen de mensen tegen de immigratie zijn en gaan ook nog eens de burgers meer doen betalen voor hun internet (want die taksen worden doorgerekend) om zichzelf nog wat meer te kunnen verrijken.