Vincent Leus, de vader van Emilie, en radiopresentator Sam De Bruyn.
Volledig scherm
Vincent Leus, de vader van Emilie, en radiopresentator Sam De Bruyn. © VTM Nieuws

Vader van verkeersslachtoffer (18) deelt aangrijpend verhaal: "Zonder Emilie zijn we niet compleet"

BinnenlandVincent Leus verloor zijn 18-jarige dochter Emilie negen jaar geleden in een auto-ongeluk in Oosterzele. Het meisje, dat samen met enkele mede-studenten van Gent naar Geraardsbergen fietste, werd aangereden door een dronken bestuurder. Gisterenavond bezocht vader Vincent met Sam De Bruyn van Qmusic de plaats waar het dodelijke ongeval gebeurde. "Die plek is zoiets irreëels", vertelt de vader van het verongelukte meisje.

10 reacties

  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Sterke vader. Respect.
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Veel respect voor de ouders en hun inzet. Een kind verliezen is het ergste wat je als ouder kan overkomen. We leven in vredestijd en toch zijn er jaarlijks zoveel doden en dikwijls ook levenslang zwaar gehandicapte mensen. En de snelheid samen met alcohol zijn de gevaarlijkste wapens, maar vooral de politiek faalt door te weinig controles om het rijgedrag te veranderen.
  • Steven Janssens

    6 jaar geleden
    Veel sterkte. Ik houd mij aan de snelheidsregels en als er eentje in mijn gat zit vertraag ik nog meer. Ik ben die arrogante snelheidsmoordenaars meer dan beu.
  • Freddie Lamers

    6 jaar geleden
    Drank maakt meer kapot als je lief is.
  • johan ruell

    6 jaar geleden
    De meeste mensen houden zich aan de regels, doch... roekelozen zullen er altijd zijn. Ik woon op een drukke steenweg waar je 50 mag, daar vliegen ze, vooral s'nachts, op een recht stuk waar ik woon, tegen 120 of zelfs zeker 140 voorbij. Ik zelf word een paar keer gepakt aan nog geen 40 waar je maar 30 mag in een zijstraat van deze weg, en waar bijna geen huizen zijn. Zeg nu zelf, de brave huisvader wordt voor uiteindelijk nog geen 10/u te hard gepakt en beboet. Dat is frustrerend.