Koperdieven op heterdaad betrapt op site Ford Genk

Agenten van politiezone MidLim hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie Roemeense koperdieven op heterdaad betrapt op de Ford-site in Genk. De verdachten, 26, 35 en 44 jaar oud, werden opgepakt en verschenen intussen voor de onderzoeksrechter, die hun aanhouding bevestigde. Er zijn aanwijzingen dat er nog meer personen bij de diefstal betrokken waren.

tomas

De politie werd donderdagavond rond 22u getipt door een alerte buurtbewoner. De man had enkele personen over een hek rond de Ford-terreinen zien kruipen. Meerdere politieploegen gingen ter plaatse en doorzochten de fabriek. Rond 23u troffen ze in een van de vele bedrijfshallen drie verdachten aan die bezig waren met het strippen van koperkabels.

Toen ze de politie opmerkten, zetten de verdachten het op een lopen. Twee mannen werden na een achtervolging in de boeien geslagen, een derde verschanste zich in het plafond van de bedrijfshal en kon een halfuur later worden opgepakt. Tijdens de achtervolgingen liepen vier agenten lichte verwondingen op. In meerdere lokalen rond de bedrijfshal waar de dieven werden betrapt, vond de politie later gestripte koperkabels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer