Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). © BELGA

Bourgeois kan uitspraken Beke niet smaken

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de reactie van CD&V-voorzitter Wouter Beke op de onthullingen over het ultrarechtse Schild & Vrienden. "Je oogst wat je zaait", had Beke geschreven, waarmee hij leek te doelen op N-VA-staatssecretaris Theo Francken. Bourgeois wijst erop dat "elke weldenkende partij" de praktijken bij Schild & Vrienden heeft veroordeeld en laakt dat Beke "nu daarover wil polariseren".

46 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    dominique castelein; "linkse anarchie" uw Vlaanderen wordt al jaren bestuurd door rechts tijd om wakker te worden in de 21st eeuw .
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    door de linkse anarchie zal mijn Vlaanderen onbestuurbaar worden en zal de islam het bestuur over nemen,ze hebben het overal gedaan of geprobeerd om het te doen,nu zijn wij aan de beurt, het Paard van de islam staat in onze koer,wacht maar af
  • lucien Noreilde

    6 jaar geleden
    Beke mag beginnen bij zichzelf uitspraken zoals voor ieder kind kindergeld , iedereen heeft familie vrienden of kennissen die moeten scharrelen om het einde van de maand te halen dat roept verzet op van vele Vlamingen ook grootouders spaar centen Beke terug betalen à 40% kruip vooraleer ge een ander iets aanmeet in het donkerste hoekje
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    HENK VINKIER, een tip voor u : komen een dezer dagen weer van die zagers aan de deur van N(V)-Blabla, CD&V of OpenVLD, zeg dan meteen dat ze 5000 euro in uw pollen moeten duwen. Vragen ze waarom, zeg dan dat dit het bedrag is dat u méér kwijt bent dankzij hun vele nieuwe taksen en dergelijke. Vraag hen ook waarom u (en elke Belg) 4000 méér staatsschuld heeft dan in 2014. Dat is lachen.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Best niet reageren op Beke. Quantité négligeable noemen ze dat in het frans. Her is zoals elke tjeef een gestampte leugenaar en hangt dan achteraf de vermoorde onschuld uit. Hij doelde wel degelijk op Francken met zijn uitspraken en heeft nu niet het lef om daarvoor uit te komen. Natuurlijk is ondertussen gebleken dat zijn eigen partij ook aanhangers van dat verwerpelijke Schild en Vrienden heeft.