© Tom Palmaers

Genkenaar steelt auto van poetsvrouw

Een man uit Genk kreeg vrijdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van drie jaar en een geldboete van 600 euro voor een autodiefstal. Nadat hij de sleutels wist te stelen in een dokterskabinet, ging hij ervandoor met de Citroën van de poetsvrouw die nietsvermoedend de praktijk schoonmaakte.

Shauni Deferm

Op 22 juni van dit jaar stapte de Genkenaar een dokterskabinet binnen. Enkel de poetsvrouw was aanwezig. Zij verzocht de man om later terug te komen aangezien er geen spreekuur was. Hij wandelde zonder iets te zeggen de wachtkamer uit en vertrok. Niet veel later merkte de poetshulp dat haar wagen die voor de deur van de dokterspraktijk geparkeerd stond, gestolen was.

Camerabeelden

De echtgenoot en schoonbroer van de vrouw startten al snel een zoekactie doorheen Genk. Wonder boven wonder troffen ze de Citroën aan op de parking van een winkel. Er ontstond een schermutseling met de beklaagde, maar die kon uiteindelijk toch op de vlucht slaan.

Aan de hand van videobeelden in de dokterspraktijk kwam de politie al snel bij de Genkenaar terecht. Hij was geen onbekende voor de onderzoekers. De man sprokkelt al twintig jaar lang veroordelingen voor diefstallen en druggebruik bij elkaar. Zo kreeg hij reeds celstraffen van vier en vijf jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer