Asielzoekers en senioren samen aan het koken tegen eenzaamheid

Asielzoekers van het Rode Kruis-Opvangcentrum in Helchteren en vrijwilligers van de Limburgse dorpsrestaurants zijn vandaag aan het koken gegaan en daarop samen aan tafel om eenzaamheid aan de kaak te stellen. Liefst 1.250 Belgische en exotische hapjes werden klaargestoomd, van appelcake tot wrap met gerookte zalm en vegetarische balletjes. De eetmiddag kaderde in de week van de verbondenheid, een project van buurtopbouwwerk Rimo en de Bond Zonder Naam (BZN).

Caroline Vandenreyt

“We roepen zo op tot meer samenhorigheid en benadrukken het belang van écht menselijk contact in de strijd tegen vereenzaming”, klinkt bij Rimo. “Mensen met een migratieachtergrond voelen zich vaak sociaal en emotioneel eenzaam, ook al wonen ze al jaren in ons land. Nog moeilijker is het voor vluchtelingen die beginnen aan hun inburgeringsproces. Die voelen zich ook nog eens geïsoleerd.”

In de Roepsteen in Helchteren was er vrijdag alvast geen sprake van eenzaamheid of isolatie. Alleen maar smikkelende gezichten en niemand die achteraf een probleem maakte van de afwas. (CV)

Multicultureel eten kan je ook op 17, 24 en 31 oktober in het asielcentrum van Helchteren. Kostprijs: 5 euro. Inschrijven via: integratie.ochouthalen-helchteren@rodekruis.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer