"Racisme is voor idioten", zei Francken. "Ik verwerp dat voor 100 procent."
Volledig scherm
"Racisme is voor idioten", zei Francken. "Ik verwerp dat voor 100 procent." © BELGA

Theo Francken: "Veel leden Schild & Vriend wisten niet van geheime groepen"

Schild & Vrienden"Velen leden van Schild & Vriend wisten niet van de geheime groepen." Dat zei Theo Francken vanmorgen op de Franstalige radio La1ère. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie gaf er een interview naar aanleiding van de heisa rond Schild & Vrienden en de racistische aanvallen op RTBF-weervrouw Cécile Djunga. "Racisme is voor idioten. Ik verwerp dat voor 100 procent." 

86 reacties

  • Yves Hinnekens

    6 jaar geleden
    Francken is iemand die voor z'n mening uitkomt! De meeste politiekers zijn enkel goed in anderen af te breken, en een politiek te voeren om eigen zakken te vullen en vooral niet naar de mening van de gewone man luistert.... Een mooi voorbeeld van het anti-democratisch beleid is coalitievorming bij verkiezingen.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    eric maier,zullen we dan ook eens nadenken over de timing dat De Wever begint over de drugsmaffia en de andere partijen (niet zijn partij hoor, néjè)? Van welke partij waren die leden van schild & vriend ook al weer lid ? Hebben Jong N(V)-Blabla en N(V)-Blabla volgens u niets met elkaar te maken?
  • steve eyland

    6 jaar geleden
    Waarom zou deze man hierover liegen?Als ik zo eens rondvraag delen vele modale burgers zijn logische mening.Ter info ik ben geen NVA lid of sympatisant
  • eric maier

    6 jaar geleden
    het is niet dat op FB een hele hoop volgers zijn, dat ze allemaal die pure racistische onzin verkopen. Een kleinere ekrn zit op een geheim forum met die onzin en is niet leesbaar op het gewone FB S&V forum. Het kan wel wat Francken zegt. Mensen moeten ook is nadenken over de timing van de uitgbrachte reportgae en waarom ze vooral NVA noemen terwijl er ook andere partijleden betrokken zijn uit SPA, VLD, CD&V enz..
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Hij laat zich bewaken door die gastjes. Vraag het hem!