Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Nicola Zolin

Mobilisering tegen racisme zondag voor justitiepaleis in Brussel

Het Collectief tegen Islamofobie in België (CTIB) lanceerde vandaag de eerste 'Brusselse actieweek tegen haat en islamofobie'. Het (Franstalige) collectief roept op tot een samenkomst zondag van 10 tot 11.30 uur voor het Brusselse justitiepaleis om een halt toe te roepen aan de haat en het racisme. Want "trop is teveel", aldus de initiatiefnemers. 

7 reacties

  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Zo een beetje aan de gezichten te zien jong volkje, ik hoop dat hun kinderen en vooral kleinkinderen er over tientallen jaren nog hetzelfde over denken, ik vrees ervoor.
  • Marie Verbeek

    6 jaar geleden
    Zal een chique nieuws worden! Eerst 15 minuten geneuzel over 'Schild en vrienden' en dan 15 minuten euforisch gezever over de 'succesvolle' betoging tegen racisme. En dan gaat men over naar de sport.
  • Marc Vinck

    6 jaar geleden
    Allee de geitewollen sokken, baboo’s en andere soort domme alternatievelingen zullen er zijn.
  • alois philipsen

    6 jaar geleden
    Zal VRT dat rechtstreeks uitzenden of gaan ze het journaal er een lange aflevering van geven.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    De VRT zal terug een prachtig verslag leveren, wat heeft racisme te zien met spandoeken " vluchtelingen welkom hier" dat kweekt juist racisme.
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.