Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Film, voetbal of een serie? Dit zijn onze tv-tips voor vanavond

Beeld uit 'The Big Short'.Beeld AP

Zin in een goede film vanavond? Dan hebben we goed nieuws: u kunt vanavond kiezen uit drie kaskrakers. Kiest u liever voor voetbal of een spannende serie? Dit zijn onze tips.

The Big Short

Enorm entertainende, leerrijke en messcherpe komedie over de huizencrisis in Amerika, ondertussen ook al tien jaar geleden. De film werd beloond met een Oscar voor het beste scenario. Het verhaal: neuroloog Michael Burry is een van de eersten die in 2005 doorheeft dat de Amerikaanse economie op het punt staat om in te storten en dat de huizenmarkt daarin een cruciale rol speelt. De banken, en tal van speculanten met hen, hebben zich waanzinnig verrijkt met rommelhypotheken en andere ondoorzichtige financiële constructies.

Om 21.20 uur op Canvas

The Talented Mr. Ripley

In deze donkere thriller kruipt Matt Damon in de huid van een sluwe en meedogenloze crimineel. Hoewel de film destijds genomineerd was voor vijf Oscars, wist hij er geen enkele van te verzilveren. De feilloze regie van de inmiddels overleden regisseur Anthony Minghella en de topcast maken deze fascinerende afdaling in de psyche van een sinistere crimineel beklijvend tot de laatste minuut.

Om 23.35 uur op Eén

I, Daniel Blake

NPO 2 zendt vanavond de tv-première uit van I, Daniel Blake, een vlammende tirade tegen de neoliberale samenleving, waar geen plaats is voor onfortuinlijke gutmenschen als de 59-jarige schrijnwerker Daniel Blake. Die werd na een zware hartaanval werkonbekwaam verklaard, maar krijgt nu te horen dat zijn uitkering van het ziekenfonds niet verlengd wordt. Ken Loach' tweede Gouden Palm na The Wind that Shakes the Barley.

Om 23.40 uur op NPO2

Schotland - België

Terwijl de euforie en het 'wat als'-gevoel van een historisch WK nog nazindert, bereiden de Rode Duivels zich vanavond voor op de gloednieuwe UEFA Nations League (op 11/9 tegen IJsland) met een oefenpot in Hampden Park, de voetbaltempel van Glasgow. Bondscoach Roberto Martínez riep vier nieuwkomers op: Leandro Trossard, Timothy Castagne, Birger Verstraete en Hans Vanaken.

Om 20.20 uur op VTM

Midsomer Murders

Start van een nieuw seizoen van de langlopende detectiveserie, geroemd voor haar vindingrijke scenario's en kurkdroge tongue-in-cheekhumor.

Om 20.40 uur op Eén