REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump: Verenigde Staten zijn ook een "ontwikkelingsland"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag kritiek geuit op het globale handelsbeleid. De Verenigde Staten moeten volgens Trump ook beschouwd worden als een "ontwikkelingsland". Verder dreigde hij met meer heffingen op producten uit China. 

11 reacties

  • p. devillé

    5 jaar geleden
    Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat het intercontinentale handelsspel van vandaag de lokale produktieeconomieen in de rijkere landen kapot aan het maken is.Door het produceren in landen met zeer lage loonkost en lage belastingen en dan die spullen verkopen in de rijkere landen is de winst enorm.Voor de multinationals.Maar welvaart in een land voor iedereen is enkel mogelijk als er ook genoeg plaatselijke produktiearbeid is.
  • JEAN-PIERRE RIBOT

    6 jaar geleden
    Onderontwikkeld!? Als het om kennis en cultuur gaat, en Trumpie daar zelf als voorbeeld voor dient heeft hij 100% gelijk.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Onderontwikkeld land bedoelt hij!
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Met landen het vuur aan de schenen te leggen, verliezen de VS toch markten ? Want de landen gaan gewoon nieuwe handelstransacties afsluiten onder en met elkaar.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Economieën groeien niet tijdens een handelsoorlog. Snel groeiende economieën zijn bovendien als een zeepbel die hoog kunnen stijgen en dan kapot spatten. Trump leidt Amerika naar de volgende economische crisis.