Michael Matthews.
Volledig scherm
Michael Matthews. © BELGA

Michael Matthews wint de GP van Québec en neemt zo revanche voor niet-selectie WK, Van Avermaet tweede

WielrennenMichael Matthews heeft in Canada de GP van Québec gewonnen. De Australiër, niet geselecteerd voor het WK, was de beste na een tocht van 201,6 kilometer - verdeeld over zestien ronden in de miljoenenstad. Op de erelijst volgt hij drievoudig wereldkampioen Peter Sagan op, die de voorbije twee edities had gewonnen. Greg Van Avermaet werd tweede - voor de derde keer op rij - Jasper Stuyven derde.

4 reacties

  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Negen dagen gele trui . Kan niet iedereen zeggen .
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Ja Van Avermaet tweede, zoals hij altijd rijdt in de buik van het peloton en op het laatste zich vooraan wringt.
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Greg is opgerukt naar plaats 5 ( voorlopig nog voor Valverde) in de World Tour Ranking met maar liefst 2117 punten. Greg die staat er van Februari tot eind September, is het niet om te winnen dan voor een ereplaats, weinigen doen het hem na. Was al zes keer Flandrien in het verleden,dat lukt niet met twee goeie jaren.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Jammer voor Gouden Greg dat hij uitgerust vanuit de buik van het peloton zijn schitterende prestatie in het criterium van Sint Niklaas niet heeft kunnen voorzetten. Maar het criterium van de rondjes rond de mij zeer bekende Universiteit van Montréal wachten. En daar moet het gebeuren.