Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck eist dat de Vlaamse overheid de ruimtelijke ordening niet meer volledig aan de gemeenten overlaat.
Volledig scherm
Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck eist dat de Vlaamse overheid de ruimtelijke ordening niet meer volledig aan de gemeenten overlaat. © Tim Dirven

Vlaamse Bouwmeester haalt hard uit naar gemeenten: "We zijn een bouwkundige bananenrepubliek"

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck eist dat de Vlaamse overheid de ruimtelijke ordening niet meer volledig aan de gemeenten overlaat. “De autonomie van gemeenten maakt ons tot een bananenrepubliek, waarbij het kluwen aan regelgeving enkel goed is voor advocaten”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

90 reacties

  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Er zijn gemeenten waar je een bouwvergunning moet aanvragen voor afbraak van een koterij dat vroeger wellicht goedgekeurd is geweest dankzij een bruine enveloppe.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Stedenbouwkundig komt het de eerste 100j niet goed met Vlaanderen door 100j. vriendendiensten meestal tegen betaling. Geef minder macht aan politiekers, meer macht aan één centraal bestuur met kennis van zaken.
  • Bert Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    De zwarte bijverdiensten van schepen/burgemeester afnemen zal een moeilijke opdracht worden.
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Hij heeft gelijk ,als kleine man mag men zelf niets . Vastgoedmakelaars en project ontwikkelaars krijgen veel geregeld . Voor ………. . Zoals een openbaar park met beeld van Kapitein …. vol appartementen gebouwd .
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Ja...Niet alleen bouwkundig!!