Manghkut. "Enkele eilanden in de Stille Oceaan zullen zich moeten voorbereiden op zware regenval, hoge golven en extreem harde wind", aldus Dexy Roelvink van de weerdienst NoodweerBenelux.
Volledig scherm
Manghkut. "Enkele eilanden in de Stille Oceaan zullen zich moeten voorbereiden op zware regenval, hoge golven en extreem harde wind", aldus Dexy Roelvink van de weerdienst NoodweerBenelux. © UW/SSEC/CIMSS

Tropische storm op Stille Oceaan groeit razendsnel uit tot supertyfoon

De afgelopen 24 uur is er in het midden van de Stille Oceaan een tropisch lagedrukgebied ontstaan. Het onweersysteem met de naam Mangkhut is razendsnel in kracht toegenomen. En de komende dagen wordt het lagedrukgebied alsmaar sterker. Een supertyfoon dreigt.

3 reacties

  • Rayan El Arami

    6 jaar geleden
    Niet alle orkanen gaan altijd van oost naar west Van Roy Jozef. Er zijn er ook die van west naar oost gaan. Alles hangt af van de regio waarin ze zich bevinden. De wind in de hoge luchtlagen drijft hen in een bepaalde richting en die verschild van regio tot regio. Je moet je daarbij een -ik dacht- vijftal gordels met elk hun eigen windrichting rond de aarde indenken. Om het zo simpel mogelijk uit te leggen.
  • Jan De Korte

    6 jaar geleden
    Omdat de aarde draait richting oosten.
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    waarom gaan die orkanen altijd van oost naar west ? en nooit andersom?