Lili (12) en Howick (13). Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen. Het is op dit moment onduidelijk waar ze verblijven en of ze zijn ondergedoken.
Volledig scherm
Lili (12) en Howick (13). Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen. Het is op dit moment onduidelijk waar ze verblijven en of ze zijn ondergedoken. © AFP

Weggelopen Armeense tieners zijn terecht en mogen in Nederland blijven

In Nederland zijn de Armeense tieners Lili (12) en Howick (13) terecht. Afgelopen nacht liepen de twee weg bij hun pleeggezin. Ze verblijven al tien jaar in Nederland, maar zouden vandaag naar Armenië teruggestuurd worden. De zaak zorgt voor veel beroering in Nederland.

48 reacties

  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    De moeder kan dus ook terug komen, en in haar zog de hele zogezegde familie.
  • Henri Dederen

    6 jaar geleden
    Eigenaardig dat op de radio eerst gezegd werd dat de kinderen in Nederland waren geboren en geen Armeens kennen. Nu blijken ze geboren te zijn in Rusland. Hoe zijn ze in Nederland terechtgekomen en voor wie hebben zij zich uitgegeven bij hun asielaanvraag ...
  • Ronald Beintema

    6 jaar geleden
    Jammer van deze beslissing!!!! Afgewezen asielzoekers uit veilige landen METEEN terugsturen!!!! Dat geldt tevens voor mensen die een verblijfsvergunning hebben....is het land van herkomst veilig, dan verblijfsvergunning intrekken en terugsturen!!!!
  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    Illegaliteit loont dus nu ook in Nederland.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Bij mijn volgende parkeerboete ga ik ook weglopen, dan moet ik die niet betalen?