De nieuwe en meeste gedetailleerde kaart van Antarctica.
Volledig scherm
De nieuwe en meeste gedetailleerde kaart van Antarctica. © National Geospatial-Intelligence Agency.

Nieuwe kaart Antarctica legt alle geheimen van het continent verbluffend gedetailleerd bloot

Een nieuwe topografische kaart van Antarctica geeft het continent verbluffend gedetailleerd weer. Wetenschappers slaagden erin om van Antarctica het best in kaart gebrachte continent op aarde te maken. Met de kaart hopen wetenschappers de klimaatverandering en zeespiegelstijging beter te begrijpen. 

7 reacties

  • Tony Vanheste

    6 jaar geleden
    Johan van Biesen...... en de aarde is plat
  • Peter Lagae

    6 jaar geleden
    Gelieve ook even de "Buache map" te bekijken. een acurate kaart van Antartica, opgetekend voordat Antartica bij ons was bekend. Mind boggling...
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    De zon is in een solar minimum, de magnetische bescherming van de aarde is zot aan het draaien, kijk naar de kleur van de zon, wit in plaats van goudgeel, co2 is voedsel voor de planten, er is geen door de mens veroorzaakte klimaatopwarming, er is gewoon een klimaatverandering, zoals de aarde al doet sinds het ontstaan ervan.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Frank, het is niet omdat het in minieme hoeveelheid aanwezig is dat het geen effect kan hebben. Dezelfde hoeveelheid blauwzuur in de lucht zou dodelijk zijn voor mens en dier... Bovendien is 90% van wat er aan extra CO2 in de lucht zit er wel degelijk door de mens ingebracht. Tot op heden is het effect wel positief: bossen en zelfs woestijnen worden groener met meer CO2. De paniek zit hem enkel in op hol geslagen klimaatmodellen...
  • Ingmar Guillaume

    6 jaar geleden
    Lol Frank, nee dat kan men helemaal niet bevestigen omdat het nu eenmaal niet zo is. Er zijn meer dan voldoende studies die dat bewijzen, maar nog geen enkele die het tegendeel bewijst.