EPA
Volledig scherm
© EPA

Grote opkuis van oceanen met plasticvanger gestart. Maar hoe werkt dat systeem nu juist?

Na zes jaar voorbereiding is de grote schoonmaak van oceanen met de plasticvanger van 'Ocean Cleanup’  officieel begonnen. Dat is een opkuissysteem dat snel en efficiënt plastic vuilnis uit de zee moet halen. Hoe werkt dat dan juist?

82 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een pleister op een gapende wonde ,met kan op deze manier amper 5% van plastiek uit 't water vissen ,de andere 95% liggen op de bodem en komt men niet aan ,maar beter 5% dan niks ,toch minder is plastiek verpakken zou beter zijn.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Aan dat tempo duurt het volgens berekeningen nog 100 jaar vooraleer het grootste gedeelte van het plastic uit de oceanen is gevist. En intussen worden er duizenden miljarden uitgegeven voor wapens. De mens is toch een raar wezen op deze planeet, en met een IQ dat te verwaarlozen is.
  • david demedts

    6 jaar geleden
    Andre Perneel: correctie, het is een "worstje" van 600m en geen 60m he, Dit is ook maar de eerste test op grote schaal. Na de 2 weken testfase worden de nieuwe gegevens verwerkt en waar nodig ingepast in de volgende "worstjes" zodat deze steeds beter en beter worden in wat ze moeten doen zonder daarvoor eerst een hoop geld te moeten gebruiken en achteraf zien dat het beter net iets anders was geweest
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Natuurlijk is het een prachtig materiaal maar zoals ook gezegd, hoort het niet thuis in de natuur. Ik ben blij dat men op deze manier, het plastiek terug kan recupereren. Ik vermoed ook dat, eens men het financieel voordeel ziet van zulke plasticvanger, dat meerdere bedrijven hier heil in zien. Hopelijk dan ook een milieuvriendelijker alternatief voor al die boten die mee moeten, die hun uitstoot ligt ook hoger dan 10 wagens..
  • Ronny Van Wijngaerden

    6 jaar geleden
    en als dat plastiek aan land komt, wat gebeurd er dan mee ? in balen persen en terug in zee of wat.