De Amerikaanse president Donald Trump heeft 25 miljoen dollar aan hulp voor Palestijnse ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem laten schrappen.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump heeft 25 miljoen dollar aan hulp voor Palestijnse ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem laten schrappen. © AFP

VS schrapt 25 miljoen dollar aan hulp voor Palestijnse ziekenhuizen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft 25 miljoen dollar aan hulp voor Palestijnse ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem laten schrappen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. De beslissing komt er nadat de Verenigde Staten vorige week al hadden aangekondigd dat ze hun financiële steun aan de organisatie voor Palestijnse vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNRWA) stopzetten.

32 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Een paar mensen hier schijnen de financiële ondersteuning aan de UNRWA die daarna voor terroristische activiteiten worden aangewend, goed te keuren. Zij die mensenrechten zo na staan moeten dan niet hypocriet zijn als er weer tientallen door de HAMAS aangeschafte raketten richting Israël vliegen met alle gevolgen van dien.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Die Palestijnen kunnen geen kant op. Ze kunnen zich economisch niet ontplooien, ook niet langs de kust. De illegale inname van Palestijns gebied gaat maar door. Israël heeft ik weet niet hoeveel VN resoluties geschonden. En altijd nog eens opfrissen hoe het allemaal begonnen is.
  • Paul Winters

    6 jaar geleden
    Hari iedereen die de zaken daar een beetje volgt, weet dat 90procent van het gegeven hulpgeld gebruikt word om terrorisme te sponseren en alle staten staan erbij en kijken ernaar, prima beslissing deze keer van Trump
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Dus Trump is verkeerd, fout, een onmens, idioot etc etc omdat hij Amerikaans geld een andere bestemming geeft? Op basis van welk recht, plicht, overeenkomst wordt een vrijwillige gift plotseling verplicht? Alhoewel ik niet anti de Palestijnse zaak ben, kan ik enkel de reacties van de PLO afwijzen. Hadden ze maar de Palestijnse verkiezingen moeten winnen ipv. Hamas.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Tja de weerloze aanpakken daar zijn ze goed in de VS.