AFP
Volledig scherm
© AFP

Experts waarschuwen voor gevaar e-sigaret bij jongeren

Experts waarschuwen jongeren voor het gevaar van de e-sigaret, zeker als ze geen roker zijn. Jongeren denken dat het onschuldig is om te dampen met zo'n elektronische sigaret, zelfs al is het nicotinevrij, maar op termijn kan het mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Hoeveel jongeren hiermee experimenteren is nog niet onderzocht, maar dat ze het doen staat vast.

15 reacties

  • B Ramake

    6 jaar geleden
    Beter om er niet aan te beginnen, dat klopt, maar zonder nicotine is het geen gigantisch probleem en in elk geval al niet verslavend. Zelf gestopt met roken en overgestapt op dampen. Maar dat terzijde, want het gaat erom of het goed is dat jongeren beginnen te dampen. Ik zeg liever niet, maar... beter dat dan beginnen roken.
  • Björn Moons

    6 jaar geleden
    Ze zijn excuses aan het zoeken om de prijzen te laten opslagen en zo de staatskas te vullen...
  • Sonia Lockkamper

    6 jaar geleden
    luc mijn man dampt al bijna 24 maanden en voelt zich veel beter en jaa hij maakt ook grote damp wolken met een nic gehalte een fractie van wat hij rookte long inhoud verbeterd hoest niet meer meer energie kort om hij beter ik geruster en ja niet rokers kunnen er beter af blijven
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Benieuwd wie die experts betaalt.Studies worden altijd wat omgebogen naar de wens van degene die betaalt.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Luc Cuypers als je er geen verstand van hebt, zwijg dan. Er is een groot verschil tussen verbanden en dampen ,of is je waterkoker die staat te dampen soms ook schadelijk zeveraar.