Fop je tafelgasten: Ceci n'est pas un steak tartaar
Jij bent al overtuigd van de lichtere en gezondere keuken, maar je gezelschap hinkt nog achterop? Met deze tips krijg je ze aan boord zonder dat ze ook maar iets in de gaten hebben.
Als het op gezond eten aankomt, is het vaak ons hoofd dat ons dwarsboomt.
Zit je met een sceptisch publiek dat zich afvraagt of die gezonde variant wel even lekker zal zijn? Of dat je neerbliksemt als je vertelt dat er zoete aardappels in de brownies zitten? Mijn advies: vertel niets tot alles op is. Wedden dat ze bijdraaien?
Velen hebben de neiging om toch maar op veilig te spelen als er gasten komen. Ze maken dus die oude, getrouwe klassieker, inclusief klont boter, chips bij het aperitief en een extra romig dessert. Eigenlijk strooi je zo roet in je eigen eten. Want na zo’n zwaar maal moet de vertering op volle toeren draaien, waardoor al je gasten plots een stevige afterdinnerdip hebben. Weg sfeer. Waarom probeer je dus niet eens de lichtere variant van die klassiekers? Verkondig niet met luide trom dat het een gezond dinertje wordt (dan krijg je geheid mopjes over ‘straks nog even langs de frituur’), maar serveer lichte gerechten en kijk wat er gebeurt!
Kinderen leid je om de tuin door groentjes te verstoppen, bijvoorbeeld in een tomaten- of bloemkoolsaus of door er puree mee te maken. Leer kinderen ook de texturen van groenten kennen. Ik schotel Anna altijd meerdere groentesoorten voor per maaltijd. Zo weet ik zeker dat er altijd wel één soort bij zit die ze graag lust. Smaakpapillen hebben wat tijd nodig: hoe vaker je iets proeft, hoe meer kans dat je het zal lusten.
Overtuigde carnivoren schotel je een veggiegerecht voor met champignons of aubergine (voldoende gaar). Met mijn veggietartaar heb ik er al veel gefopt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
-
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerAndy De Schieter
john meulebrouck