Amnesty International
Volledig scherm
© Amnesty International

1.600 mensen betogen in Brussel voor recht op abortus

Verschillende honderden mensen, minstens 1.600 volgens de politie, hebben in Brussel betoogd voor het recht op abortus. De manifestanten eisen dat abortus volledig uit het strafrecht wordt gehaald en een recht wordt. "We eisen dat een zwangere vrouw in alle vrijheid zou kunnen kiezen om haar zwangerschap al of niet tot het einde te volbrengen", klinkt het. "De wet moet het recht van de vrouw erkennen om zelf te beslissen of ze kinderen wil, wanneer en met wie."

6 reacties

  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Oei, katholiek volk op zijn achterste poten! Stop eens met uw overtuiging op te dringen aan vrije mensen.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Ik heb dit artikel geprint. En als de volgende bedelbrief van Amnesty International komt, dan stuur ik die brief terug als "geweigerd", te samen met een kopie van dit artikel. Want zijn DAT de nieuwe prioriteiten van AI: vrije abortus? IK zeg niet dat men zover moet gaan als de katholieke kerk (conceptie = nieuw leven). Maar er zijn grenzen - zoals An De Clercq terecht opmerkt.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Wie kiest voor een abortus, moet wel niet lang wachten. Er zijn zo van die vrouwen die het bestaan van een kalender niet kennen. Nederland is trouwens niet ver weg. En voorbehoedsmiddelen om de hoek van de straat!
  • Glen Van Bruyssel

    6 jaar geleden
    Zouden beter betogen voor geboortebeperking,het enige middel om de wereld te redden.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Waar is Europa, als het al een recht is oa in Frankrijk en Luxemburg, waarom hier niet??