afp
Volledig scherm
© afp

Gekende beul van Raqqa heeft bijnaam "De Belg"

Een van de voornaamste beulen van Raqqa, het voormalig bolwerk van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië, was een Belg. Dat zeggen twee leden van de burgerlijke raad van de stad, die ter plaatse werden geïnterviewd door journalisten van La Libre Belgique en RTL Info. Volgens diezelfde bronnen zaaiden twee Belgische vrouwen ook terreur als lid van de religieuze politie van IS, de Hisbah.

71 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    We worden weeral eens positief belicht in de pers. Vanwaar zou die gekomen zijn uit België? Toevallig uit hetzelfde dorp van waar de burgemeester vindt dat het haar job niet is om extremisten aan te geven?
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Rudy Vranks moet meteen een reportage maken van deze held. Onze grote specialist van het MO.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    misschien moet dat crapuul ergens op de verkiezingslijst gezet worden in brussel. Die zal daar waarschijnlijk veel aanhang hebben en veel stemmen opleveren...? Voor de politici is dat allemaal niet van belang als ze maar aan de macht komen. waar een klein land wereldwjdse faam heeft verworven intussen. De eerste prijs van de schande als kweekvijver voor dat soort gespuis. Tijd dat ze daar ook eens grondig werk van maken en de boel definitief opkuisen.!!!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    het is allemaal zo erg niet we kunnen die wellicht opvangen en psychologisch ondersteunen huisvesten en een uitkering geven een beetje menselijkheid kan geen kwaad
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    Ik ben akkoord met de uitspraak en de gevolgen voor de beschuldigden. Ginder kunnen ze ook recht plegen.