Direct naar artikelinhoud

Dode bij ongeval op E40 in Battice

Na een ongeval gisterenavond op de E40 op het verkeersknooppunt in het Luikse Battice, richting Duitsland, is één persoon overleden.Beeld Photonews

Bij een ongeval gisterenavond op de E40 op het verkeersknooppunt in het Luikse Battice, richting Duitsland, is een vijftiger levensgevaarlijk gewond geraakt en later aan zijn verwondingen bezweken. Dat is vernomen bij het parket van Luik. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken.

Het ongeval gebeurde rond 22 uur op de verkeerswisselaar in Battice. Een van de rijstroken leidt er naar Duitsland, de andere naar Verviers. Volgens getuigen reed een van de voertuigen met hoge snelheid en raakte het andere voertuig. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, onder meer met een helikopter.

De bestuurder van het aangereden voertuig, een vijftiger, liep ernstige verwondingen op. Hij stierf in de loop van de nacht in het ziekenhuis.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Bij het ongeval vielen ook meerdere gewonden.