© Soyaconcept

Zo draag je een bloemenprint in het najaar

Girly bloemenprints iets typisch voor de lente? Think again! Ook komend seizoen kan je deze populaire print gewoon doordragen. Hoe dan? Zo!

cityfashion

Stoer met een leren jasje

Een brave bloemenprint kan je perfect stoer stijlen. Hoe? Geef je lieflijke bloemenjurkje een rock ’n roll-twist met een donker leren jasje en stoere bikerboots. Tip: een blikdichte panty past beter bij deze look dan een doorzichtige.

Comfy chic met jeans

Een gebloemde blouse of top kun je ook perfect doordragen in het najaar. Gecombineerd met een flared jeans, enkellaarsjes en perfecto of lange, gebreide cardigan is het de pefecte 'comfy chic' outfit. Vooral bloemenprints in donkere tinten gaan het goed doen in de winter, maar nu kun je gerust nog je lichtere 'zomerse' varianten dragen.

Bohemian vibes met een trui

Voor iets koudere temperaturen combineer je je floral blouse, jurk of rok met een paar enkellaarsjes en een trui: een van de grootste trends dit najaar. Een (grof) gebreide, losse trui op een zwierige midirok of midijurk met een kleine, fijne print houdt je warm en 'en mode'!

Zo ziet je leren handtas er weer als nieuw uit

© Michael Kors

Slijtage en vlekken zijn de ergste vijand van je leren handtas. Zonde van je investering, toch? Met deze tips ziet je leren handtas er weer als nieuw uit!

De juiste verzorging voor jouw tas

Zo lang mogelijk plezier hebben van je handtas? Blijf je tas dan voeden en probeer uitdroging te vermijden. Hoe je dit doet? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, is het belangrijk om te kijken naar de ledersoort van je handtas. Vet leder? Gebruik dan een beetje Nivea of Vaseline om je tas soepel te houden. Korrelig leder? Klassieke reinigingsmelk legt een laagje ter bescherming. Ten slotte: met een tandenborstel geef je de vezels van je daim tas een boost!

Heeft je tas vorm verloren?

Een zware inhoud kan ervoor zorgen dat je tas haar vorm verliest. De oplossing? Vul je handtas op wanneer je ze niet gebruikt met proppen krantenpapier, zakdoekjes of toiletpapier. Je tas blijft het langst mooi wanneer je ze plat neerlegt. Toch ophangen? Hang ze op aan twee haakjes zodat de hengel niet gaat doorscheuren.

Vlekken en geurtjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je dag beginnen met een propere tas? Ga 's avonds met een droge doek over de buitenkant en met een kledingroller over de binnenkant (er blijven verbazend veel kruimeltjes en pluisjes achter) van je handtas.

Last van vlekken op je tas? Warm water en babyshampoo zijn de partners in crime van je leren handtas. Onaangename geurtjes? Laat een zakje bakpoeder een nachtje in je tas liggen! Het poeder absorbeert de geurtjes die door het dragen in je tas zijn geslopen.

Je sportkleding juist wassen? Dat doe je zo!

© Unsplash

Lange yogasessies, intensieve cardio of zweterige krachttrainingen: je sportkleding krijgt het vaak hard te verduren. Zo lang mogelijk plezier hebben van je work-out gear? Dat begint bij het wassen van je sportkledij. Zo was je je sportkleding op de juiste manier!

Leg je sportkleding in badje azijn

Zeker weten dat vieze geurtjes verleden tijd zijn na een wasbeurt? Volgens Women's Health leg je je sportkleding best in een badje met koud water en een half kopje schoonmaakazijn. Spoel je kleding na een half uurtje uit, daarna kan het in de wasmachine.

Wacht niet te lang met wassen

Wachten tot je wasmand overvol zit? Sportkleding was je best zo snel mogelijk. Bacteriën (die de vieze geurtjes veroorzaken) nestelen zich razendsnel in opgefrommelde, warme sportkleding. Geen tijd om een wasje te draaien? Hang je sportkleding dan alvast buiten te drogen!

Keer je sportkleding binnenstebuiten

De binnenkant van je sportkleding komt direct in contact met je zweterige huid. Het spreekt dus voor zich dat deze zijde het grondigst gewassen moeten worden. Bovendien blijven de kleuren langer mooi als je je kleding binnenstebuiten keert.

Wees zuinig met je wasmiddel

Een extra scheut wasmiddel gebruiken om de geur er uit te krijgen? Geen goed idee! Wanneer je (te) veel wasmiddel gebruikt vergroot je de kans dat er zeepresten overblijven in je kleding doordat de vezels verstoppen. Achtergebleven zeepresten zijn een broeihaard voor bacteriën. Hoe minder zeep, hoe beter!

Tip: laat wasverzachter altijd links liggen. Wasverzachter is nefast voor de elasticiteit van je sportkleding

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer