EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Binnenkort kan je 'halftijds pensioen' opnemen: zo werkt het

Vervroegd met pensioen gaan, maar toch nog 20 uur per week werken: dat kan vanaf 2020 via het halftijds pensioen van minister Bacquelaine (MR). Vooral voor zelfstandigen een stap vooruit, maar wetteksten voor die groep zijn er nog niet.

36 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat half pensioen wordt een 1/3 pensioen of nog minder. Want samengevoegd met je half inkomen ga je er extra belasting op betalen. En het zakgeld dat je dan nog krijgt betaal je eigenlijk met de sociale bijdragen en belastingen op je half loon. Eigenlijk krijg je dus niets.
  • jan thoma

    6 jaar geleden
    100 procent gelijk Leopold
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Waarom niet met pensioen gaan wanneer je wilt? Concreet: op zijn veertigste heeft Jan zijn huis afbetaald, bovendien verhuurt hij een appartement. Kinderen heeft hij niet of ze zijn de deur uit. Als Jan stopt met werken hoeft hij geen auto, poetsvrouw, tuinman, enzovoort meer, bovendien verdient hij links en rechts wat bij. Hij kan toekomen met 600€ pensioen per maand zonder aan zijn spaarcenten te zitten. Als hij dat doet op zijn vijftigste krijgt hij 1000€ per maand.
  • Jan hertogs

    6 jaar geleden
    Ze gaan dat graag zien komen in de prive! Ik lig plat van het lachen! Alle 600 euro pover half pensioentje!
  • Rody Franks

    6 jaar geleden
    Ik wacht nog even op een wetsvoorstel dat ons toelaat deeltijds te overlijden, dan kan ik de helft van mijn "fortuin" toch al nalaten aan mezelf.