Dessert zonder afwasberg: deze mangotaart maak je in één pan klaar
Aangeboden door LidlJe bakt een taart en na afloop palmt een gigantische afwasberg het aanrecht in. Herkenbaar? Dan zal deze mango-tarte tatin een verademing voor je zijn, want veel meer dan één grote pan heb je voor dit recept niet nodig.
Wat heb je nodig (4-6 personen)
100 g suiker
water
50 g gezouten boter, koud en in stukken
Voor de tarte tatin:
2 à 3 mango’s, geschild en in lange stukken
1 vel bladerdeeg
Voor de muntmascarpone:
10 g munt, fijngesnipperd
250 g mascarpone
1 el suiker
1 limoen, geraspt
Zo maak je het:
1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Verhit in een ovenbestendige pan de suiker met een klein scheutje water. Let op: in dezelfde pan zal je de taart maken, kies dus een formaat waarop een vel bladerdeeg past. Roer even zodat het water opgenomen wordt door de suiker. Zet het vuur middelhoog en blijf bij de pan, want karamel kan snel verbranden.
3. Haal, zodra de karamel goudkleurig is, de pan van het vuur. Blus met een klein scheutje water en roer er onmiddellijk de stukjes koude boter door. Blijf roeren tot alle boter opgenomen is en je een stroperige boterkaramel hebt.
4. Schik de mangostukken in de boterkaramel in diezelfde pan en dek de pan daarna af met het vel bladerdeeg.
5. Vouw de randen van het deeg naar beneden en let erop dat het deeg goed aansluit op de mangostukken die tegen de rand van de pan liggen. Zet ongeveer 20 à 30 minuten, of tot het deeg goudkleurig is, in de voorverwarmde oven.
6. Laat de tarte tatin afkoelen in de pan alvorens hem om te draaien, zodat de karamel kan stollen.
7. Meng de munt met de mascarpone, de suiker en de limoenzeste. Serveer met de tarte tatin.
Zin in meer desserts? Onze panna cotta is overheerlijk!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
-
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
In het hoge Noorden weten ze: gezond, gevarieerd eten is de sleutel tot een lang en gelukkig leven. Vervang daarom dat belegd broodje eens door een krokante desemtoast met zalm (omega 3!) en een frisse komkommersalsa als lunch. -
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Lidl
Rijkelijk dineren, met lamskoteletjes met pesto en een heerlijke aardappel-radijssalade
Of je nu een barbecue ter beschikking hebt of niet, dit recept is ideaal om een mooie lenteavond in te luiden. Door de lamskoteletjes te vullen met zelfgemaakte pesto, geef je ze extra smaak. De aardappel-radijssalade biedt genoeg tegengewicht om het geheel toch licht en fris te houden. -
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer