maandag 10 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

‘Geen doorkomen aan’, lijkt Gruitrode-verdediger Geurden te gebaren. Toch besliste nieuwkomer Vanherck de derby met een goal en assist. JEFFREY GAENS

2A mEEUWEN  - GRUITRODE 2-0

Cedriec Vanherck beslist derby met assist en doelpunt

“EIN-DE-LIJK”

Van 15 september 2012 was het geleden dat KSK Meeuwen (2A) de derby tegen Gruitrode in competitieverband in eigen huis nog eens kon winnen. Zaterdagavond - bijna zes jaar later dus - lukte het opnieuw, dankzij doelpunten van Rik Bongaerts en Cedriec Vanherck: 2-0. Een verdiende overwinning. “Ein-de-lijk”, klonk het dan ook bij voorzitster, trainer en spelers van SK.

Derby meeuwen - Gruitrode - JG. Het Belang van Limburg

“Eindelijk! Neen, geen dubbele premie, gewoon feesten”, waren de eerste woorden van voorzitster Krisje Vandael na het laatste fluitsignaal. “We hebben er lang moeten op wachten, maar na zes jaar hebben we eindelijk nog eens kunnen winnen. Ik ben zo blij voor heel KSK Meeuwen!”

En het was een verdiende overwinning van SK, dat vanaf de eerste minuut naar een doelpunt zocht. Dat het tot de zeventigste minuut duurde vooraleer de 1-0 op het bord stond, was te wijten aan de goede organisatie van Gruitrode, een voortreffelijke doelman Dries Florczak en... toch ook enkele missers langs de kant van Meeuwen.

Na een handvol minuten had Cedriec Vanherck al moeten scoren, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Ook Segers (schot vanaf kleine rechthoek op Florczak) en Rogiers (omhaal en bal tegen binnenkant van paal) kwamen niet tot scoren. Maar op het moment dat Gruitrode echt in puntengewin begon te geloven, sloeg Meeuwen toch nog toe. Vanherck mocht - nadat hij zich iets te gemakkelijk voorbij Hermans kon draaien - de infiltrerende Bongaerts bedienen en die liet Florczak kansloos: 1-0. Zeven minuten later besliste Cedriec Vanherck de partij met een heerlijke krul in de winkelhaak: 2-0. 

Neen, geen dubbele premie, gewoon feesten Meeuwen-voorzitster VANDAEL

“Die 1-0 was een hele opluchting”, oordeelde Rik Bon-gaerts. “We hebben geduldig gewacht op onze kansen. We waren er een paar keer dicht bij maar dat laatste tikje was net niet goed genoeg. Dat de ontlading groot is na deze verdiende zege, is logisch.”

Niet gaan twijfelen

“Als spits mis je kansen en maak je andere af”, klonk het dan weer bij Cedriec Vanherck, die met een assist en doelpunt wel heel belangrijk was. “Daarom ben ik ook niet gaan twijfelen na die eerste gemiste kans . Die 2-0 ging er inderdaad mooi in. Fijn als dat lukt in je eerste thuismatch bij je nieuwe ploeg. Wat een start van het seizoen!”

“We wilden deze derby zo graag winnen”, glunderde coach Kevin Ulenaers. “Ik ben dan ook blij voor de hele ploeg dat het gelukt is. Van Cedriec wordt veel verwacht. Dat hij dit nu kon doen, is schitterend, maar we hebben toch vooral een teamprestatie geleverd. 

Bij Gruitrode was men groot in het verlies. “We hebben iets meer dan een uur kunnen standhouden. Eventjes concentratieverlies en Meeuwen sloeg toe. Verdiend. Maar wij hoeven zeker niet in paniek te geraken“, zei een sterk keepende Dries Florczak terecht.

Ruim 420 toeschouwers passeerden zaterdagavond de kassa voor de derby in Meeuwen-Gruitrode. Zij werden door de jeugdspelers van Meeuwen onthaald en door de Jackboys van Gruitrode getrakteerd op vuurwerk. jeffrey gaens

Verdiend

”Hun winst was absoluut verdiend”, gaf ook coach Kurt Geelen toe. “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. Op termijn zal er ook muziek in onze ploeg zitten.”

Zelfs de Jackboys - de supporters van Gruitrode - vonden dat Meeuwen terecht gewonnen had. “Meeuwen was beter. Spijtig, maar we gunnen het hen”, zei Kurt coach Bauduin.

MEEUWEN: Knevels, Kelchtermans, Segers, Scheelen, Bongaerts (85' Ceyssens), Kozulu (86' Bogaerts), Rogiers, Vanherck, Nijs (87' Driesen), Reumers, Franssen.

GRUITRODE: Florczak, Zang, Jan Lemmens, Hermans, Doumen, Brands (53' Dezeure), Broekx (70' Wim Lemmens), Van Den Broek, Flipkens, Bosmans, Geurden. 

DOELPUNTEN: 70' Bongaerts 1-0, 77' Vanherck 2-0. 

GELE KAARTEN: Doumen, Flipkens, Brands. 

SCHEIDSRECHTER: Pollaris. 

TOESCHOUWERS: 420. (bs)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws