Dode en zwaargewonde onder puin ontploft huis vlak over taalgrens

Bij de ontploffing van een gasfles in een woning in de Elzeelse deelgemeente Wodecq vielen vrijdagvoormiddag een dode en een zwaargewonde te betreuren.

fdv

Het huis van een vroegere boerderij werd compleet weggeblazen. De brandweerkorpsen van Ronse en Brakel zochten onder de grote hopen brokstukken naar de bewoners. Voor Eric Roman (70) kwam alle hulp te laat. Zijn echtgenote Jocelyne Lison (67) werd met zware verwondingen overgebracht naar het algemeen ziekenhuis Glorieux in Ronse. Ze verkeerde vrijdagavond niet langer in levensgevaar.

De catastrofe gebeurde omstreeks 10.30 uur aan de straatkant van de rue Neuve, nabij de dorpskom van Wodecq. Omdat het gealarmeerde brandweerkorps van Lessen in eigen gemeente bijstand bood bij een verkeersongeval met drie doden en een gewonde, werden de hulpdiensten uit Ronse en Brakel opgeroepen.

“Het was net alsof er een bom in onze buurt ontplofte. Ons huis trilde. Er bleef een tijdje een enorme stofwolk hangen. Zo krachtig was de ontploffing van de gasfles”, getuigden omwonenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen