rv
Volledig scherm
© rv

"Voorlopig geen privacybezwaren tegen afname vingerafdrukken bij transmigranten"

Aan transmigranten die hier asiel aanvragen mag volgens het vreemdelingenrecht gevraagd worden om hun vingerafdrukken te geven, maar de situatie is complexer bij mensen die hier geen asiel aanvragen. Toch zijn er momenteel geen principiële bezwaren, stelt de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de opvolger van de Privacycommissie, in een reactie op het actieplan tegen transmigratie van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

19 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Transmigranten hebben hier GEEN RECHTEN illegalen hebben hier geen rechten is dat nu zo moeilijk voor die linkse correcte.Ga dat eens in hun land proberen illegaal rondlopen daar word niet zoveel zever verkocht als hier.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    " zeker wanneer ze niet verdacht worden van een strafbaar feit" - illegaal en land binnenkomen, is dat geen strafbaar feit ? Hoe lang gaat onze ivoren-toren-justitie zich blijven opsluiten.
  • Ronald Van Roy

    6 jaar geleden
    Stop die flauwe kul over "privacy" aub ! Algemeen welzijn en veiligheid gaat voor. Mijn vingerafdrukken,Dna, en al wat ze willen mogen ze komen halen , ik doe niets verkeerd .
  • Cecarine De Smet

    6 jaar geleden
    Een vraagje. Snappen jullie de bevolking niet? Horen jullie wat de bevolking wil????
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    MIS ! transmigranten verblijven hier onrechtmatig zonder verblijfsvergunning dit is een crimineel feit en is dus strafbaar dus kunnen hun vingerafdrukken genomen worden, en ik ben geen adcocaat!!