Getty
Volledig scherm
© Getty

Ouders gepest meisje eisen 3.000 euro van Heilig Hartcollege Halle

BinnenlandDe ouders van een meisje dat gepest zou zijn op het Heilig Hartcollege in Halle, hebben voor de Brusselse strafrechtbank een schadevergoeding gevraagd van 3.000 euro. Ze eisen dat de school veroordeeld zou worden voor belaging, omdat er niet of onvoldoende opgetreden zou zijn tegen leerlingen die hun dochter het leven zuur maakten. Het parket Halle-Vilvoorde ziet geen reden om het college te veroordelen. Ook de school zelf vraagt de vrijspraak.

9 reacties

  • Michel Djuh

    5 jaar geleden
    In hoofdzaak is er maar 1 rode lijn die HHC als maatstaf gebruikt:prestige over hun goede resultaten bij hoger onderwijs.een goede school voor goede leerlingen.degenen die wat minder meekunnen moeten niet al teveel steun verwachten maar worden aangeraden te verhuizen naar een nieuwe school. Michel
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Het is altijd hetzelfde de scholen weten altijd van niets als het over pesterijen gaat, maar rook eens een sigaret op de wc, direct gans de Directie op uw nek, brief naar de ouders en misschien enkele dagen schorsing. Voor mijn part mogen ze die school veroordelen voor 10.000 Euro boete.
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Het kind van plaats veranderen in de klas en met haar praten, is dat de oplossing? Waar lees ik een gesprek met de pesters, met beiden of heeft die school geen weet van een verplicht pestactieplan?
  • Wijnegem Antwerpen

    6 jaar geleden
    Dat is algemeen geweten dat de mederheid van de scholen er geen klop voor doen tegen pesten en kijken Liever naar de andere kant. Alleen tijdens de actie tegen pesten gaan ze doen alsof ze een school zijn die er streng voor optreden.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    Geen bewijs voor pesterijen maar er werd wel opgetreden tegen de pesters ?? Dat is volgens mij een contradictio in terminis in het kwadraat.