Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dodelijke bacterie rukt op in Nederland: 18 doden en 78 ernstig zieken

Dit jaar zijn in Nederland al 78 mensen ernstig ziek geworden door de snel oprukkende bacterie meningokokken type W, van wie er achttien zijn overleden. Dit is veel meer dan vorig jaar, toen er zes doden vielen.  De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan in het ergste geval leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging.

9 reacties

  • Pieter Mertens

    6 jaar geleden
    Beste Lydia Appelmans, als arts kan ik niet anders dan reageren op uw bericht. Vaccins brengen de ziekte niet in je lichaam, maar onderdelen van de ziekte verwekker waardoor je antistoffen aanmaakt. Hierdoor kan je lichaam bij een contact met de ziekteverwekker deze elimineren.
  • johannes van Wetten

    6 jaar geleden
    In Nederland wordt dit wel meteen in de media gebracht, maar de Belgische gezondheidsdiensten omzeilen de bekendmaking hiervan bewust, waarom?
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Ge moet niet ver zoeken waar dit vandaan komt, met wat ze tegenwoordig op Europa los laten !
  • urbain schotte

    6 jaar geleden
    Uit de eerste alinea van het artikel : " De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan in het ergste geval leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. " Zou "het ergste geval" niet "de dood" zijn, gezien er reeds 18 mensen aan stierven ?
  • koen leenknecht

    6 jaar geleden
    Probleem is dat de eerste symptomen gelijken op griep , zodat er veelal een verkeerde conclusie wordt gemaakt en dan moet nog heel snel ingrijpen ook . Wij hebben enorm veel geluk gehad met meningokok B , na coma was het gevolg voor kind : voor altijd een bril dragen . iDit is echter niets ivgl met de drama's die er door die bacterie gebeuren . Wil het nooit meer zien gebeuren dit is echt horror .