De staking zou 24 uur duren en er zijn onder meer 400 Duitse piloten en copiloten betrokken. De vakbonden verwachten dat er amper een vliegtuig zal vertrekken. Ryanair zegt dat de werknemers al betere loon- en arbeidsvoorwaarden aangeboden kregen.
Volledig scherm
De staking zou 24 uur duren en er zijn onder meer 400 Duitse piloten en copiloten betrokken. De vakbonden verwachten dat er amper een vliegtuig zal vertrekken. Ryanair zegt dat de werknemers al betere loon- en arbeidsvoorwaarden aangeboden kregen. © EPA

Duitse piloten en personeel Ryanair staken morgen, Ryanair dreigt banen te schrappen

EconomieIn Duitsland gaan het personeel en de piloten van Ryanair morgen staken. Ze eisen betere verloning en betere werkomstandigheden. De staking zou 24 uur duren en er zijn onder meer 400 Duitse piloten en copiloten bij betrokken. Als reactie op de staking dreigt de Ierse lagekostenmaatschappij ermee haar activiteiten op een aantal Duitse luchthavens terug te schroeven. En er banen te schrappen.

5 reacties

  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    Ryan air mag voor mij weg .dan is het overal een beetje rustiger zonder dat massa toerisme.
  • Dirk Jacobs

    6 jaar geleden
    Wesley Kenis,Jij bent een kenner zeg.man man man. Als het niet naar uw zin is vlieg dan met een andere maatschappij.
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    als ze niet tevreden zijn waarom gaan ze dan niet ergens anders werken , eerst een contrakt tekenen en dan reclameren zo werkt het niet
  • Wesley Kenis

    6 jaar geleden
    Ryanair is de goedkoopste. Nu besparen ze zelfs al op klanten. Een reden temeer om die Titanic zo snel mogelijk tegen de ijsberg te rammen samen met tui. Kwaliteit over kwantiteit maarja dat komt ervan als je een lada wil laten vliegen voor mensen die willen dat het een Porsche is he.
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Doe maar gevolg zal zijn dat er personeel zal af vloeien en vervangen worden door meer Iers en Pools personeel dat wel aan deze voorwaarden werkt .