Gouverneur van Californië Jerry Brown
Volledig scherm
Gouverneur van Californië Jerry Brown © ap

Californië streeft eigen klimaatdoelstelling na: "100 procent schone energie in 2045"

Californië, de op vier na grootste economie ter wereld en een speerpunt in de strijd tegen de klimaatverandering, heeft zich maandag officieel verbonden tot "100 procent schone energie" tegen 2045. De Amerikaanse staat provoceert zo president en klimaatscepticus Donald Trump.

7 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Tussen 2007 en 2017, 7 miljoen CA. mensen zijn verhuisd naar andere staten. 400.000 mensen verhuizen naar Texas jaarlijks. Florida + 375,000 people p/jaar. De grootste groep nieuwe Nevadans komen uit Californië. Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington, en Wyoming hebben geen inkomstenbelasting... Nu voor de grote vraag; "als CA. zo goed is, waarom verlaten de bevolking CA. in horde"?...
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Californië onderhoudt de heikneuters uit de Rust- en Biblebelt wel financieel en kan zonder de VS perfect verder. Heeft een economie die groter is dan die van heel veel landen. Wat Obama hiermee te maken heeft is me een raadsel, maar voor sommige mensen is elke reden goed om "Obama" te roepen.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Fantastisch nieuws als het gerealiseerd wordt. En dat zie ik niet gebeuren, tenzij men alle benzine- en dieselauto's gaat verbieden. Want 100% betekent "alles". Ik ben ook zeer benieuwd hoe de Democrats dat gaan oplossen met het luchtverkeer: gaan er vanaf 2045 in Californië nog enkel elektrische vliegtuigen opstijgen en landen? Om nog maar van het meest vervuilende transportmiddel te zwijgen: de scheepvaart. Komaan fact finders, ga aan de slag!
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Heeft niks met klimaat te maken. Normale linkse Trump-bashing. Ik zou ze nog 30 jaar met een "democratische" gouverneur laten zitten. Kan die toegeven dat hun doelstellingen waanzin waren.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Net op tijd om Amerika eraan te herinneren waarom kiezers twee jaar geleden Donald Trump hebben verkozen, is ex-president Barack Obama vorige week uit politieke ballingschap voortgekomen. Pompeus, onuitstaanbaar, zelfgenoegzaam, cliché en ongeïnspireerd, pakte hij precies waar hij was gebleven. Toen hij zijn acht jaar durende campagne herleefde die meer dan 1.200 democraat-politici hun plaats kostte, zette Obama Obama zijn psychiater-pet op en verklaarde hij onze huidige politiek mentaal onwel.