General Valery Gerasimov (2-L) informeert buitenlandse diplomaten over de grootse militaire manoeuvres.
Volledig scherm
General Valery Gerasimov (2-L) informeert buitenlandse diplomaten over de grootse militaire manoeuvres. © EPA

Rusland start grootste militair manoeuvre sinds de Koude Oorlog

Rusland begint vandaag in het oosten van Siberië aan het grootste militaire manoeuvre sinds de Koude Oorlog. Aan de oefening 'Vostok-2018'  nemen 300.000 militairen, 36.000 pantservoertuigen, meer dan 1.000 vliegtuigen, helikopters en drones en 80 marineschepen deel.

15 reacties

  • Dani Daniel

    6 jaar geleden
    Geloof mij we maken een oorlog nog mee, binne 15j hebben we prijs
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Oei, Oei, als daar maar geen oorlog van komt.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Alé, het gewone volk mag niks weten. Iedereen warmt zich op, lijkt het mij. Estland, Letland en Litouwen en Zweden zijn al jaren ongerust. Oude stucturen zoals bv de NATO zijn outdated. Putin gaat op pensioen op z'n 75ste. Dat zal niet zijn zonder boe of ba. En er is overbevolking.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Navo en USA doen niks verkeerd. In 1993 werd een overeenkomst gemaakt met Rusland dat de Navo en USA geen basis uitbouwen in aangrenzende landen van Rusland, nl ex soviet landen. Vanaf 1994 werd al aan uitbouw gedaan. Nu zit men overaal aan de Russiche grenzen. Het is toch normaal dat de Russen, en Chinezen, de NAVo en USA als agresssor zien. de USA heeft sinds 1993 de vierde wereldorde uitgebouwd - exact volgens hun vooropgesteld programma. En dan klagen dat nu de Russen met spierballen rollen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Machtswellusteling Poetin wil Amerika imponeren nu er opnieuw (gif)aanvallen op til zijn op de Syrische burgerbevolking. Eerder al had hij militaire oefeningen in de Middellandse zee geprogrammeerd. Hij tracht zijn invloedsfeer over deze regio uit te breiden.