Amaya Eva Coppens.
Volledig scherm
Amaya Eva Coppens. © Facebook

Belgische studente opgepakt in Nicaragua na protest tegen president

Een Belgische studente geneeskunde is gisterenavond door de politie opgepakt in het Centraal-Amerikaanse Nicaragua. De studente is de leider van studentenbeweging "Movimiento Estudiantil 19 de Abril" in León, een stad in het westen van het land.

7 reacties

  • Philip Vertriest

    6 jaar geleden
    Ja Jean... tijden veranderen hé. Niet verstandig van deze jonge dame om zich hier te moeien met de interne politiek. Ik was getuige van de actie gisteren in León. Vanop afstand dan wel, ik zag nog net de troepen voorbij rijden. Straffe jeugdzonde? In haar plaats hoop ik wel dat ze niet naar de martelgevangenis ‘El Chipote’ wordt gebracht! Ik vrees ook dat buitenlandse zaken weinig kan doen.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Ze wordt daar beschuldigd van terrorisme,brandstichting en andere misdaden, hier in ons land heeft ze geen enkele misdaad begaan en zal en kan hier niet vervolgd worden, in beschuldiging gestelde terrorisme strijders in het buitenland worden hier wel vervolg, waar is de logica?
  • Patrick Rasschaert

    6 jaar geleden
    Die Belgische heeft zich niet te moeien met de politiek in een ander land. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.
  • Gerrit Caluwaert

    6 jaar geleden
    Slim ... Als buitenlandse daar even illegale betogingen gaan voeren in een land waar corruptie hoogtij viert...
  • Patrick De backer

    6 jaar geleden
    Belgische studente die in Nicaragua protesten leidt..ik volg even niet...