Artsen luiden alarmbel: steeds meer jongeren belanden op spoed door harddrugs

Spoedartsen maken zich grote zorgen over het druggebruik bij jongeren, want ze zien opvallend veel minderjarigen die harddrugs in hun bloed hebben. Het gaat daarbij vooral om xtc en coke. In het OLV-Ziekenhuis in Aalst kregen ze afgelopen weekend alleen al zeven jongeren binnen op één avond. Vaak beseffen zij niet dat ze écht op het nippertje aan de dood zijn ontsnapt.

81 reacties

  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    schaf ons sigaretje en ons pintje maar af ,maar dit is duizend keer slechter zouden ze daar niet beter eens een pak marathon van maken,samen met de wever ,drugbestrijding prioriteit ,het is veel verbeterd als ze nu al deze daelers in de politieke partijen willen brengen wil dit iets zeggen,de zakken zullen wel openstaan
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Waarom wil men alcohol er steeds met de haren bij sleuren als het over harddrugs gaat? Ik drink elke dag, na de dagtaak, een tweetal biertjes als afsluiting van de werkdag. Na die twee pintjes kan ik nog perfect functioneren, sla geen wartaal uit en word niet agressief. Alcohol misbruiken is een andere zaak, maar is chocolade dan ook een harddrug en cola ook? Ik ken anders een aantal mensen die verslaafd zijn aan die dingen.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Dank u Bart De Wever, dat u liever 1 miljard euro van "de parking" steelt om uw 30 prestige projecten te bekostigen dan dat u apparatuur aanschaft om containers te scannen. Maar daar is hij, als burgemeester en met een bezoldigd mandaat van bestuurslid van de antwerpse haven, voor de meelopertjes van N(V)-Blabla niet voor verantwoordelijk. War on drugs? Gebakken lucht.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    En de rode en groene gingen het toch legaliseren Hun meelopertjes hier roepen er al zolang achter.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Dat zie je dagelijks op straat ook.