Bono en Macron zitten samen over ontwikkelingshulp aan Afrika

De Ierse U2-zanger Bono is gisteravond ontvangen op het Elysée in Parijs bij de Franse president Emmanuel Macron. Daar zaten de twee samen over de ontwikkelingshulp van Europa aan Afrika. Macron liet na afloop weten dat hij met Frankrijk extra hulp wil bieden aan ontwikkelingslanden.

11 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Bono is het parvenu dat iedereen graag terecht wijst dat we meer solidariteit met vluchtelingen (lees: economische migranten) moeten hebben en er zelfs een paar in huis nemen, maar niet denken dat hij er zelf ook maar één in één van zijn eigen villas in huis neemt. Net zoals Clooney dat ook graag stond te verkondigen totdat de vluchtelingen opeens een beetje te dich bij zijn eigen villa in Italië kwamen, dan kon hij niet rap genoeg weg zijn!
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    Alle huidige hulp programmas aan Africa moeten vervangen worden door voorwaardelijke hulp programmas, met terugname van immigranten als een van de voorwaarden. Het westen heeft reeds miljarden in Afrika gepompt en het wordt tijd dat we condities stellen voor deze hulp. Toen de EU Griekenland hielp, waren er ook condities aan verbonden.
  • RONNY DE PETTER

    6 jaar geleden
    Dat Bono een bijdrage storting doet in de plaats van ons terecht te wijzen.
  • Gertjan Vanneste

    6 jaar geleden
    Misschien kan Bono als quasi miljardair beginnen met de inkomsten van U2 niet meer te versluizen naar belastingparadijzen en zelf nauwelijks belastingen te betalen. Luister naar mijn woorden maar kijk vooral niet naar mijn eigen daden. Oeps, an incovenient truth nietwaar?
  • PAUL FRANCK

    6 jaar geleden
    Wat heeft die daar mee te maken , zou beter een deel van zijn fortuin uitgeven in plaats van macron te gaan bespelen om nog meer geld van de gewone europeaan uit zijn zakken te halen en in die landen te steken